Van de best geselecteerde wol verven en kaarden wij voor u de mooiste kleuren. De vachten die wij hiervoor gebruiken zijn in het algemeen van Texelaar, Swifter, Melkschaap, Zwartbles, Blauwe Texelaar, Dassekop, Nederlands bont en kruisingen hiervan.

Deze kaardvlies wordt gedraaid op een machine uit 1918. Over 16 rollen met kaardbeslag wordt de gewassen/ geverfde wol gekamd en op rollen gedraaid. Hiermee kunt u erg gemakkelijk spinnen maar ook droog en nat-vilten. De wol wordt op een gewicht van 300 gram ingevoerd, heeft iets gewichtsverlies tijdens het kaardproces maar er blijft zeker 275 gram per rol over.

Ze zijn er in uni-kleuren en in tover-rollen, hier zijn meerdere kleuren verwerkt in een rol wat tijdens het spinnen een bijzondere kleurschakering geeft.

Naturel    € 11.00 per rol

Gekleurd € 14.00 per rol

Matrassen 0.85 x 1.40 groot € 20.00 per 500 gram naturel

matrassen 0.85 x 1.40 groot € 24.50 per 500 gram gekleurd (uni of meerdere kleuren)

 

Wat kun je er mee maken?

Met gekaarde Waddenwol kun je spinnen op je spinnewiel, droog en natvilten maar ook vanuit de gekaarde vlies Wad'n Loom weven. Wat dat is zie je hier onder aan de pagina.

 

 

Rechts

Gekaarde Waddenwol spint fantastisch op uw spinnewiel of tol.

Doordat de wol in flinterdunne laagjes over duizenden naalden is gekamd is het luchtig van structuur. Het bevat  nog een kleine hoeveelheid lanoline.

 

Boven Ook kunt u vilten met de gekaarde Waddenwol

Links boven meerdere geverfde aardetinten gekaard

 

Rechts boven een greep uit de collectie gekaarde rollen die wekelijks wisselt.

 

Links op matrassen gekaarde witte wol .

 

 

Links, een prachtig gezonde vacht van een kruising Swift x texelaar. Schone wol met een goede crimp (= golfjes= elasticiteit)

Boven. Een keurig geschoren vacht van een blauwe texelaar

 

 

Boven, Stokjes weven op de Wad'n Loom, verkrijgbaar bij:  www.wolspinnerij.com