VLOED

Deze prachtig onregelmatig machinaal gesponnen 100% wollen garen is gemaakt van schapenvachten die afkomstig zijn van hobbyboeren uit het Waddengebied en ze zijn hier ook verwerkt. Een frisse zeebries, vette kleigrond met super voedzame grassen en geen uitlaatgassen, dat maakt mede de wol van deze schapen tot een gezonde vezel en dat voel je. Het garen ziet eruit als handgesponnen, stoer en krachtig zoals ook de Waddenzee kan zijn.                                                                                                      Vloed  is 100% puur Waddenwol, 100% puur streekproduct.

Deze geschoren vachten worden met zorg geselecteerd en gewassen om ze vervolgens na het drogen in de zeewind, te verwerken tot garen. Er zit nog een vleugje lanoline in wat de wol vuilwerend houdt. Dit betekent dat u uw gemaakte creaties niet vaak moet wassen. Voor kleding is het advies om het in de buitenlucht/mist te hangen om het op te frissen. Wilt u het toch graag wassen dan is een handwarm handwasje aan te bevelen (al knijpend reinigen met een wolwasmiddel en niet wrijven). Houd het water op dezelfde temperatuur tijdens het wassen en spoelen.

Door het dragen van Vloed  neemt u al deel aan een duurzaam en beter milieu.

*Er zijn geen onnodige transportkosten gemaakt bij de verwerking omdat het een streekproduct is;

*wollen kleding is energie besparend;

*deze schapen zijn met zorg diervriendelijk gehouden en geschoren,;

*het is op een duurzame manier verwerkt, door wol komen er geen microplastics in het oppervlakte water zoals bij synthetische kleding wel gebeurd tijdens het wassen;

De garenlijn ‘’Waddenwol VLOED’’   is gemaakt op museumwaardige machines uit 1918.

Maakt u er iets moois van?

NATURELKLEUR € 13.00 PER 100 GRAM

GEVERFD             € 14.50 PER 100 GRAM